Framsida til biblitoekplan. Den viser Austevoll som ei bokøy uti havet.

Ny bibliotekplan til høyring

Austevoll folkebibliotek har laga framlegg til ny bibliotekplan. Den ligg no til høyring. Høyringsutkastet er lagt ut i papirformat på folkebiblioteket, og kan også lesast på nett ved å følgja koblinga. Framlegg til ny bibliotekplan finn du her: Høyring – bibliotekplan 2024-2029 – Austevoll kommune Høyringfrist er 31. juli.

Les mer
Skjema for sommarles for vaksne

Sommarles for vaksne

Lesekampanje for vaksne over 18 år. Les bøker som gjev deg tre på rad og bli med på trekning av ein fin bokpremie. Alle som leverer inn blir med på trekning. Sommarles for vaksne startar 1. juni og må leverast inn før 31. august. God sommar! Hent eit skjema på biblioteket eller last ned eit Sommarles for vaksne

Les mer

Har du fått melding om purregebyr?

Austevoll folkebibliotek sender jamnleg ut purringar på utlån som er forfalt og ikkje innlevert. Om du har fått krav om å betale gebyr må du bruke tenesta Vipps. Då sender du det oppgitte beløpet til Austevoll folkebibliotek med Vipps-nummer 519579. Send så kopi av kvitteringa for betalt gebyr på e-post til folkebiblioteket@austevoll.kommune.no så slettar vi Har du fått melding om purregebyr?

Les mer
Jente i ungdomsavdelinga

Opningstider frå mai

Måndag: 10 – 15 (8–21)Tysdag: 10–15 (8–21)Onsdag: 10–15 (8–21)Torsdag: 10–15 (8–21)Fredag: 10–15 (8–21)Laurdag: 11–15 (9–20)Sundag: Stengt (Meirope i torget si opningstid) NB! Laurdagar i juni og juli er biblioteket ubemanna på grunn av ferieavvikling. Bruk difor meiropen tilgang. Tidene i klammer gjeld «meirope». «Meirope» betyr at du kjem inn i biblioteket med ein pin-kode, sjølv Opningstider frå mai

Les mer
Kompost

Informativt om kompostering

Interessant kurs om oppstart av kompostering i heimen Sist torsdag hadde biblioteket besøk av Elin Mariboe, som er biblioteksjef i Stord kommune. Ho informerte om SIM si side om emnet på internett, og hadde med eksempel frå eigen erfaring med kompostering. Til dette hadde ho teke med ulike typer lag som brukast til å lage Informativt om kompostering

Les mer
Illustrasjon til Lesetimen 2023

Bli med på Lesetimen!

Fredag 8. september 2023 klokka 1900 blir Lesetimen arrangert for andre gong i Noreg. Me oppmodar alle i Austevoll til å setta av ein time til å lese denne dagen. Med Lesetimen markerer me FN sin internasjonale dag for lese- og skrivedugleik. Me håpar alle som kan, brukar minst éin time på å lesa fredag Bli med på Lesetimen!

Les mer
Jente i ungdomsavdelinga

Nye opningstider

Måndag: Ubem. (8–21)Tysdag: 10–19 (8–21)Onsdag: 10–19 (8–21)Torsdag: 10–19 (8–21)Fredag: 10–15 (8–21)Laurdag: 11–15 (9–20)Sundag: Stengt Tidene i klammer gjeld «meirope». «Meirope» betyr at du kjem inn i biblioteket med ein pin-kode, sjølv om det er ubemanna.

Les mer
Biblioteksjef fortel om historia til biblioteket.

Referat: Ope møte om bibliotekplan

Barne og ungdomsbibliotekar Ketil Reigstad ynskte dei frammøtte velkomen. Elin Golten, Seksjonssjef for bibliotekutvikling Vestland, starta med eit innlegg om utviklingstrekk i folkebiblioteka og korleis nasjonale føringar set premiss for oppgåvene til eit folkebibliotek. Seniorrådgivar i bibliotekutvikling Vestland, Kari Skibenes fylgde opp med å visa statistikk for bibliotekverda med fokus på Austevoll. Austevoll folkebibliotek lånar Referat: Ope møte om bibliotekplan

Les mer
Bokormen Bibliane, bilete frå barneavdelinga

Kvifor vera med på Sommarles?

Barna på Austevoll (1. til 7. klasse) har allereie lese over 600 bøker sidan 1. juni! Kanskje me slår rekorden frå i fjor? Kvifor er det så bra?

Les mer
Magnetisk bokmerke til Sommarles

Bli med på Sommarles!

Frå 1. juni kan alle 1. – 7.-klassingar i Austevoll vera med på Sommarles saman med barn frå heile Noreg. Sommarles.no har vore ein stor suksess gjennom fleire år, og i fjor deltok over 164.000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mykje dei berre orkar i løpet av ein Bli med på Sommarles!

Les mer