Illustrasjon til Lesetimen 2023

Bli med på Lesetimen!

Fredag 8. september 2023 klokka 1900 blir Lesetimen arrangert for andre gong i Noreg. Me oppmodar alle i Austevoll til å setta av ein time til å lese denne dagen. Med Lesetimen markerer me FN sin internasjonale dag for lese- og skrivedugleik. Me håpar alle som kan, brukar minst éin time på å lesa fredag Bli med på Lesetimen!

Les mer
Jente i ungdomsavdelinga

Nye opningstider

Måndag: Ubem. (8–21)Tysdag: 10–19 (8–21)Onsdag: 10–19 (8–21)Torsdag: 10–19 (8–21)Fredag: 10–15 (8–21)Laurdag: 11–15 (9–20)Sundag: Stengt Tidene i klammer gjeld «meirope». «Meirope» betyr at du kjem inn i biblioteket med ein pin-kode, sjølv om det er ubemanna.

Les mer
Biblioteksjef fortel om historia til biblioteket.

Referat: Ope møte om bibliotekplan

Barne og ungdomsbibliotekar Ketil Reigstad ynskte dei frammøtte velkomen. Elin Golten, Seksjonssjef for bibliotekutvikling Vestland, starta med eit innlegg om utviklingstrekk i folkebiblioteka og korleis nasjonale føringar set premiss for oppgåvene til eit folkebibliotek. Seniorrådgivar i bibliotekutvikling Vestland, Kari Skibenes fylgde opp med å visa statistikk for bibliotekverda med fokus på Austevoll. Austevoll folkebibliotek lånar Referat: Ope møte om bibliotekplan

Les mer
Bokormen Bibliane, bilete frå barneavdelinga

Kvifor vera med på Sommarles?

Barna på Austevoll (1. til 7. klasse) har allereie lese over 600 bøker sidan 1. juni! Kanskje me slår rekorden frå i fjor? Kvifor er det så bra?

Les mer
Magnetisk bokmerke til Sommarles

Bli med på Sommarles!

Frå 1. juni kan alle 1. – 7.-klassingar i Austevoll vera med på Sommarles saman med barn frå heile Noreg. Sommarles.no har vore ein stor suksess gjennom fleire år, og i fjor deltok over 164.000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mykje dei berre orkar i løpet av ein Bli med på Sommarles!

Les mer

Sommaropningstider

Sommartid i biblioteket som gjeld i tida 2. mai til 1. september: Måndag – fredag: 10.00 – 15.00 Laurdag: 11.00 – 15.00 (Ubemanna laurdagar i juni og juli på grunn av ferieavvikling) Bruk elles meiropen tilgang i torget si opningstid. Velkomen til sommarbiblioteket!

Les mer
Illustrasjon

Digital hjelp og rettleiing

Treng du hjelp i den digitale kvardagen? Samlingane på biblioteket vil halda fram til sommaren. Det har blitt tolv økter så langt i år med ulike tema om internett, teknologi og dei digitale tenestene som fins. Målet er ikkje å læra eller meistra alt, men med dette tilbodet deltakarane få sjå og prøva seg med Digital hjelp og rettleiing

Les mer
God bok i jula.

God bok i jula

Jul kan vere ei fin lesetid. Her kjem nokre forslag til bøker du kan låne, anten som papirbøker eller e-bøker.

Les mer